Pisa – Florence, individuele wandelreis

Van de scheve toren naar de Duomo

Wie Pisa en Florence zegt, zegt renaissance. In het verleden waren deze steden nauw met elkaar verbonden en vormde deze route langs de Arno de belangrijkste levensader voor handel, kunst en cultuur in Toscane. De route start bij de wereldberoemde scheve toren en verlaat de stad in oostelijke richting. De groene vallei van de Arno, met zijn groene heuvels en vruchtbare akkers, vormt de leidraad voor deze afwisselende route. Via een netwerk van landelijke weggetjes wordt u de heuvels in geleid, op weg naar het schilderachtige bergdorpje Montefalcone. U trekt verder door de vallei, waar het kleine renaissance-stadje Bientale, het volgende juweeltje op uw route, zich al snel aandient. Het landschap neemt hierna de typische Toscaanse kenmerken aan met zijn glooiende groene heuvels en gele akkers. Het pad steekt de beroemde middeleeuwse brug van Ponte a Cappanio over om u via vruchtbare velden naar het middeleeuwse Empoli te leiden, een prachtig stadje met talloze historische monumenten. Een laatste inspanning brengt u naar de wereldberoemde Dom van Florence, een waardige afsluiter van deze historische wandelreis.

florencepisa

 

Dag 1 : Pisa,

Aankomst in Pisa.

Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad, op basis van logies en ontbijt.

Dag 2 : Pisa   – Montemagno , 13km

U start uw tocht bij de scheve toren en verlaat de stad in oostelijke richting. U volgt een tijdje de loop van de rivier de Arno door prachtig groene akkerlanden. Na een korte klim komt u in Montemagno, het pittoreske bergdorpje dat uw eindpunt is voor vandaag

U verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt

Dag 3 : Montemagno - Bientina, 15km

U begint vandaag met een kort, maar pittig klimmetje door de dichte bossen, dat u naar de top van de heuvel brengt. Tijdens de afdaling openen de bossen zich naar de vruchtbare vallei van de Arno. U volgt nu een netwerk van boerenweggetjes door de velden naar Bientina, een fraai renaissance-stadje, dat net als Siena jaarlijks zijn eigen Palio organiseert.

U verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt

Dag 4 : Bientina – Ponte a Cappanio, 16km

U wandelt vandaag door het glooiende landschap van het regionale Montefalcone park, een bosrijk regionaal natuurgebied, waar u een netwerk van landelijke weggen en bospaden volgt. Als u het park eenmaal doorkruist heeft wacht er nog een klein stukje door de akkerlanden alvorens u Ponte a Cappanio bereikt, een pittoresk plaatsje dat vernoemd is naar zijn prachtige renaissance-brug.

U verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt

Dag 5 : Ponte a Cappanio - Empoli, 16 km

U vervolgt vandaag uw tocht door de vruchtbare akkergronden van de Arno-vallei. U passeert daarbij een aantal sfeervolle gehuchtjes en dorpjes. Onderweg kunt u genieten van het typische, glooiende landschap, waar Toscane zo beroemd om is. Eindpunt voor vandaag is het oeroude, met monumenten bezaaide Empoli. De ooprspong van deze bouwwerken gaat vaak terug tot de Romeinse tijd. 

Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad, op basis van logies en ontbijt.

Dag 6 : Empoli – Signa, 18km

U volgt vandaag min of meer de loop van de Arno, door de groenbeboste heuvels van het Toscaanse landschap. De laatste barrière alvorens u de vruchtbare vlakte rond Florence bereikt. Het historische stadje Signa, dat de toegang tot Florence bewaakt, is uw eindpunt voor vandaag.

U verblijft in een sfeervol streekhotel op basis van logies en ontbijt

Dag 7 : Signa – Florence, 15 km,

U volgt de loop van de Arno naar de buitenwijken van de stad. Al snel komen de imposante paleizen van het historische centrum in zicht. Een beozek aan de wereldberoemde Duomo is een waardige afsluiter van deze historische wandelreis. Uw hotel is gelegen in het historische centrum van de stad, op basis van logies en ontbijt.

Dag 8 : Florence,

Na het ontbijt eindigt uw arrangement

pisflorencemap

 

PRIJSBIJLAGE

P.P op basis van twee personen met bagagevervoer                      € 665
P.P op basis van twee personen zonder bagagevervoer                 € 525

P.P op basis van één persoon met bagagevervoer                          € 1078
P.P op basis van één persoon zonder bagagevervoer                     € 778

Inclusief : accommodatie met eigen badkamer, ontbijt, bagagevervoer, routebeschrijving en kaartmateriaal.

Overnachtingen in hotelletjes en pensions

Verlenging op aanvraag.

CONTACT