Back to Top

Het netwerk van oude pelgrimspaden, leent zich uitermate goed voor het organiseren van een gevarieerde fietstocht naar Santiago de Compostella. Onze fietstochten voeren u door de meest afwisselende landschappen van het Iberische schiereiland.
Vanuit Sevilla volgt u de Via de la Plata door de Extremadura, Europa's enige woestijn, naar de groene kastanje bossen van Galicië! De Camino Frances doorkruist de wijngaarden van de Rioja en de hoogvlakte van de Meseta met zijn eindeloze graanvelden. Uw tocht voert u langs de koninklijke steden Burgos en Leon die u uitgebreid kunt verkennen. Kiest u voor de Camino Del Norte dan fietst u langs hoge kliffen met prachtige uitzichten op de Noord Spaanse kust met zijn vele rustieke vissersdorpjes. Voor de mountainbikers onder u hebben wij de Camino Primitivo verkend, steile bergpaden leiden u hoog het Cantabrisch gebergte in alvorens af te dalen naar de beboste heuvels van Galicië.
Omdat een tocht van meerdere weken niet voor iedereen is weggelegd, hebben wij de langere routes zoals de Camino Frances en de Via de la Plata opgedeeld in etappes van om en bij de 10 dagen. De kortere routes zoals de Camino Del Norte, de Camino Portugues of de laatste 300 km van de Camino Frances vanuit Ponferada kunnen gemiddeld in etappes van een week, op comfortabele manier afgelegd worden. Wij hebben onze etappes specifiek aangepast naar ieders vermogen zodanig dat deze qua dagelijkse fietsafstand en zwaarte voor iedereen haalbaar zijn.

fietsen-tekst

Wij bieden u de keuze uit een comfortabele touringfiets voor de meer gangbare routes of een goede mountainbike voor de meer uitdagende etappes. Bij aankomst staat de fiets van uw keuze u op te wachten in uw hotel. Onderweg hebben wij gekozen voor kleine sfeervolle hotelletjes gelegen langs de route. Ons netwerk van bagage vervoer maakt het voor u mogelijk wat extra spulletjes mee te nemen, een notebook voor uw blog, comfortabele schoenen voor 'savonds of uw favoriete fietsmagazine ze kunnen allemaal mee! Mocht u er toch voor kiezen uw bagage zelf te vervoeren dan regelen wij voor u graag een paar fietstassen.
Ook voor onze routebeschrijvingen hebben wij een uniek concept bedacht. U krijgt van ons twee Nederlandstalige route beschrijvingen, de eerste is een standaard beschrijving van de door u te volgen dagetappe. De tweede is een uitgebreide cultureel historische beschrijving van datzelfde traject, die u dan 's avonds in alle rust nog eens kunt nalezen zonder dat u het extra gewicht ervan met u meedraagt. Bij aankomst op uw eindbestemming levert u uw fiets gewoon weer in bij uw hotel.
Kortom wij verzorgen voor u zorgeloze fietsvakanties langst Europa's mooiste en bekendste routes waar u nog vaak met veel plezier zult aan terugdenken!