Een Camino door Moors Spanje

Van oudsher werd deze route gebruikt door de christenen die in het Arabische deel van Spanje woonden. Het is dan ook één van de oudste originele routes naar Santiago de Compostela. Vanaf het strand van Almeria trekt de Camino Mozarabe  het binnenland in. U wandelt door  de uitlopers van de Sierra Nevada, het Spanje van de Spaghetti Western. De spectaculaire vergezichten over dit onherbergzame landschap wisselen elkaar af op uw tocht naar het wereldberoemde Granada. Een bezoekje aan het Alhambra mag hier zeker niet ontbreken. Hierna voert de Camino Mozarabe  u verder door de met sinaasappels en olijfbomen begroeide heuvels van Andalucia. U overnacht in de typische witte bergdorpjes  van deze streek. Het Moorse Cordoba met zijn legendarische moskee is het volgende culturele hoogtepunt van deze tocht. De route trekt verder door de groene heuvels en witte dorpjes tot u de desolate akkerlanden van de Extremadura betreedt.  Merida met  zijn romeinse theater en aquaduct  is een waardige afsluiter van deze unieke wandelreis.

alt

 


2Route 1:  Almeria- Granada, 11 dagen
Van de middellandse zee dwars door de heuvels van de Alpujarras,
het Spanje van de Spaghetti Western, naar het sprookjesachtige Granada.

Gradatie:schelpschelp-half vanaf € 580

 

 


2Route 2 : Granada - Cordoba, 10 dagen
Een tocht door het typische Andalucia, met sinaasappels en olijfbomen bedekte heuvels, witte vesting dorpjes en weidse vergezichten.

Gradatie:schelpschelp-half vanaf € 514

 

 


3Route 3: Cordoba - Merida, 12 dagen
Vanuit het middeleeuwse Cordoba daalt u af door de groene heuvels van Andalucia, naar het desolate landschap van de Extremadura.

Gradatie:schelpschelp-half vanaf  €596